Bedrijfskleding Zaanstad van duurzaam Zaans bedrijf, Carebo in Wormerveer

De bedrijfskleding van de gemeente Zaanstad wordt de komende jaren verzorgd door het Zaanse bedrijf Carebo BV. Het bedrijf uit Wormerveer biedt de gemeente niet alleen kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs, maar spant zich ook in op sociaal en duurzaamheidsgebied, wat Zaanstad belangrijk vindt. 
Bij de aanbesteding van de bedrijfskleding speelden diverse criteria een rol. Zo is gekeken naar stevige kwaliteit, de keuze van de stoffen, de afwerking, de pasvorm en draagcomfort.

‘Inspirerend voorbeeld’
De gemeente is zeer te spreken over de bedrijfsfilosofie van Carebo. ‘Zaanstad wil het slim en zuinig omgaan met grondstoffen zo veel mogelijk stimuleren’, zegt wethouder Dick Emmer (Duurzaamheid). ‘Het afval van de één kan een waardevolle grondstof zijn voor de ander. Carebo is er een inspirerend voorbeeld van hoe dat vorm kan krijgen.’

Koploper in de branche
Zo verzamelt het bedrijf alle resten drukinkt om ze te ‘versnijden’ tot een basiskleur. Op die manier hoeven geen resten te worden weggegooid. Afval van plastic, papier en karton wordt gescheiden ingezameld voor hergebruik en er kan op verzoek worden gedrukt met inkten die vrij zijn van pvc en phtalate. Voor het reinigen van materialen worden uitsluitend biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen gebruikt. Daarmee is Carebo een koploper in de branche. Daarnaast biedt het bedrijf snuffelstages aan voor vmbo-leerlingen, langdurige stages voor mbo-leerlingen en zal het plaatsbieden aan een arbeidsbeperkte medewerker. Het bedrijf telt in totaal veertien werknemers en staat onder leiding van Hendrik en Machteld Bos. Machteld werd in 2015 verkozen tot beste Zaanse zakenvrouw.

Polsbandjes
Carebo werkte al eerder in opdracht van Zaanstad. Zo levert het bedrijf sinds enkele jaren polsbandjes voor diverse (hardloop)evenementen.

BACK