Even voorstellen… Alex Deen

alex-deenIk ben uw wijkagent Wormerveer, Westknollendam in de Gemeente Zaanstad.

Als wijkagent ben ik de schakel tussen de wijk en de politieorganisatie. Mijn werk speelt zich deels op straat en deels achter de schermen af. Hierin werk ik samen met een heel team van collega’s werkzaam vanaf het politiebureau Guishof 1, Zaandijk, gemeente Zaanstad. Ik ben voor de bewoners een eerste aanspreekpunt als het gaat om openbare orde en criminaliteit in de wijk. Daarnaast onderhoud ik contact met partners zoals de gemeente, welzijnsorganisaties, winkeliers en buurt- en bewonersorganisaties. Want veiligheid is iets waar we met z’n allen verantwoordelijk voor zijn. Wormerveer heeft het grootste  industriegebied van de zaanstreek. Industriegebied Noorderveld 1 en 2 / Molletjesveer. Zo’n 500 bedrijven geven 4500 mensen werkgelegenheid.

Veiligheid….! 

Algemeen wat punten waar u op kunt letten en als het gaat om bestrijding van criminaliteit:

  • Wees alert op Babbeltrucs/ passanten die middels insluiping binnen dringen..
  • Valse facturen welke u worden toegestuurd. In het algemeen tegengaan Cybercrime..?
  • Eventueel camera toezicht op de juiste plekken. Scan met regelmaat uw veiligheid in/om het bedrijf liggen uw goederen veilig achter slot bij verlaten van uw bedrijf? Maak een soort van veiligheidsscan voor uw bedrijf. Controleer steeds kritisch  uw toegangsdeuren, roldeuren, ramen, nooddeuren, hang-sluitwerk etc ..
  • Meld verdachte zaken die u opvallen, verdachte personen/auto’s, vernieling, rotzooi gemaakt, poging inbraak geweest? Diefstal ? Meldt dit bij de politie (kan via Internet.) politie.nl.
  • Spreek uw buren eens aan. Weet wat voor bedrijven naast u zijn gevestigd. Alleen met elkaar kunnen we zorgen voor een zo veilig mogelijk industriegebied. Dat willen we toch allemaal?
  • Goed opbergen en beveiligen van waardevolle zaken is een ‘must’ om diefstal te voorkomen.

In het KVO (Keurmerk Veilig Ondernemen- Noorderveld /Molletjesveer)  werken de ondernemers,  Gemeente Zaanstad, de brandweer en de politie samen, om  te komen tot een zo veilig mogelijk, gezond, vitaal, bruisend, leefbaar industriegebied. De politie is er voor de openbare orde en veiligheid. Dit kunnen wij echter niet alleen! Criminaliteit is helaas niet uit te bannen. Alleen door met elkaar een vuist te maken staan we sterker in de strijd tegen criminaliteit. Samenwerking vergroot veiligheid en krijgt criminaliteit minder kans.

Belangrijke (telefoon) nummers:

Politie spoed                     112

Politie (algemeen)             0900-8844

Meld Misdaad Anoniem    0800-7000

BACK