LOKALE ENERGIE MAATSCHAPPIJ SAENZ OP STOOM

Het aantal deelnemers bij Saenz groeit. Na een half jaar staat de teller op 30 aangesloten bedrijven. Binnen vier jaar moet dit aantal zijn uitgebreid tot circa 350. Ambitieus zijn ze zeker bij Saenz en deze ambitie steken ze ook niet onder stoelen of banken.

Saenz is voortgekomen uit de commissie Duurzaamheid van de BVNM. Inmiddels is het uitgegroeid tot een volwaardige zuster van de bedrijvenverening. Dat is voor een groot deel te danken aan de gedreven ondernemers die zich sterk maken voor een andere en betere energievoorziening van bedrijven op bedrijventerrein Noorderveld-Molletjesveer. Minder afhankelijkheid van externe factoren, kosten-efficiënte inkoop van energie en een duurzame wijze van opwekking zijn een aantal kernpunten binnen het beleid van de energiemaatschappij.

Video-interviews
In een viertal video-interviews maken gedreven ondernemers duidelijk waarom een lokale energiemaatschappij belangrijk is voor ondernemers op Noorderveld-Molletjesveer.
Zo vertelt de voorzitter van Saenz, en tevens eigenaar van het Wormerveerse bedrijf Reklaspits, Edwin de Groot over de missie en visie achter Saenz.
Ad Knijnenberg, voorzitter commissie Duurzaamheid van de Bedrijvenvereniging Noorderveld-Molletjesveer gaat in op de wijze hoe Saenz gaat verduurzamen en tevens kosten weet te besparen voor ondernemers.
Dick Dekker eigenaar ProMobility en voorzitter BVNM geeft vanuit zijn rol binnen de BVNM aan hoe hij tegen de oprichting van de Lokale Energie Maatschappij aankijkt.
Bas van der Made, kwaliteitsmedewerker bij Germieco en tevens secretaris van de commissie duurzaamheid van de BVNM vertelt waarom Germieco als één van de eerste bedrijven lid is geworden van de coöperatie Saenz.

Klik HIER voor een link naar de video’s.

Op de hoogte blijven van de ontwikkeling bij Saenz? Schrijf je dan HIER in voor de nieuwsbrief.

BACK