VERCOM BREID PRODUCTIECAPACITEIT FORS UIT IN 2016

Per medio mei 2016 wordt de productiecapaciteit bij Vercom International fors wordt uitgebreid. Vercom, producent van PE verpakkingsmaterialen en toeleverancier van specialistische flexibele folies en verpakkingen, maakte dit recent bekend via de nieuwsbrief die zij regelmatig verspreiden.

De uitbreiding is in de vorm van een nieuwe PE extruder en is daarmee een aanvulling op het huidige machinespark. Voor kenners een  ‘alleskunner’ en in staat om bepaalde types zakgoed, folies en hoezen te produceren. De productiecapaciteit wordt hiermee bij Vercom op maandbasis met ruim 150 ton uitgebreid. Hiermee onderstreept het bedrijf niet alleen haar doelstelling één van Nederlands grootste PE producenten te blijven, maar geeft daar dus een concrete invulling aan. En dat gewoon in Wormerveer!

De kracht van de nieuwe machine (de Varex II) ligt in het feit dat er een nog grotere buisomvang mogelijk is in combinatie met een dunnere folie. De machine is onderdeel van een modulair concept, waarbij uitbreidingen snel te realiseren zijn. Of zoals ze bij Vercom zeggen, ‘Vanaf 8 μm HDPE liners tot 11-laags barrière folie met een EVOH laag vanaf 1 μm dikte!’. Alle componenten van deze machine zijn zo op elkaar afgestemd dat er op de hoogst mogelijke output, continu de best mogelijke kwaliteit geleverd kan worden. Door de universele worm- schroef, welke geschikt is voor alle types granulaten, kan deze machine tevens een exceptionele smelt-kwaliteit bereiken op een zeer lage temperatuur.

Naast de verbeterde productiecapaciteit komt dit ook een verlaging van de milieubelasting ten goede.

BACK